Slide

Hekpark Oud-Woensel Een samenwerking met de buurt. Domein en het T+HUIS gaven de opdracht om een groot bouwhek rondom een gesloopte wijk in de Eindhovense wijk Oud-Woensel samen met de buurt op te vrolijken. Er is op zes verschillende plekken aan het hek gewerkt met onder andere buurtbewoners, aanliggende bedrijven en het buurthuis.

Slide

Vogelhuisjes Het T+HUIS organiseert dagelijks activiteiten voor de buurtkinderen. Met deze kinderen zijn er vogelhuisjes gemaakt van de materialen uit de oude huizen. Er is gemozaïekt met badkamertegels, de vogelhuisjes hebben allemaal een huisnummer gekregen en de stokjes zijn gemaakt van de oude huissleutels. De oude huizen blijven zo een beetje voortbestaan.

Slide

Vogelhuisjes De vogelhuisjes hebben eerst op het bouwhek gehangen, maar zijn later veiliger neergezet op het bouwterrein achter doorschijnende wolken.

Slide

Vogelhuisjes De vogelhuisjes hebben eerst op het bouwhek gehangen, maar zijn later veiliger neergezet op het bouwterrein achter doorschijnende wolken.

Slide

Workshop Domijn en Rabobank Samen met Domein en de Rabobank is een workshop borduren op het bouwhek georganiseerd. Achter het gehele bouwhek is door het bouwbedrijf een doek gespannen, om bijvoorbeeld stof op het terrein te houden. Dit doek kon uitstekend gebruikt worden om figuren in te borduren.

Slide

Workshop Domijn en Rabobank Brainstormsessie met de Rabobank.

Slide

Workshop Domijn en Rabobank Om te kunnen borduren is een samenwerking van twee collega's noodzakelijk. Aan elke kant van het hek staat iemand, die de ander hooguit kan zien als schim. De nadruk ligt hierdoor op verbale communicatie.

Slide

Workshop Domijn en Rabobank Verschillende groepen uit de buurt hebben meegeholpen met het wildbreien van vlinders, wat uiteindelijk geresulteerd heeft in een kleurrijke vlindertuin achter het hek. Seniorencomplex Stadshof 't Hemelryck, de naaigroep van Vredesplein 1, Verzorgingstehuis Kronenhoef en andere buurtbewoners hebben in totaal bijna honderd vlinders gebreid.

Slide

Workshop Domijn en Rabobank

Slide

Vlindertuin Verschillende groepen uit de buurt hebben meegeholpen met het wildbreien van vlinders, wat uiteindelijk geresulteerd heeft in een kleurrijke vlindertuin achter het hek. Seniorencomplex Stadshof 't Hemelryck, de naaigroep van Vredesplein 1, Verzorgingstehuis Kronenhoef en andere buurtbewoners hebben in totaal bijna honderd vlinders gebreid.

Slide

Vlindertuin Tijdens een feestelijke middag konden de makers hun vlinders ophangen.

Slide

Vlindertuin

Slide

Vlindertuin

Slide

Vlindertuin De makers analyseren het eindresultaat.

Slide

Figuren van lint Samen met buurtkinderen en stagiaires van het T+HUIS, zijn figuren gemaakt in het hek met gekleurd lint.

Slide

Figuren van lint

Slide

Graffiti schildering Novadic Kentron, verslavingszorg, heeft een graffiti schildering van een abstract landschap op het bouwhek gemaakt. Daarbij hebben ze een gedicht geschreven over de sloop en vernieuwing van de wijk.

Slide

Hipno Birds Deze kleurrijke vogels zijn gemaakt door Mark van de Boei-Kunst.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
< previous project             next project >