Slide

De Oeverbank De Oeverbank is een van de twee afstudeerprojecten aan Design Academy Eindhoven. Één exemplaar bevindt zich al in de publieke ruimte op landgoed De Horte. Dit ligt in Overijssel. Deze Oeverbank is gemaakt en geplaatst in samenwerking met Houtspecialist Foreco en Landschap Overijssel. De Oeverbank is momenteel in productie en te koop bij Foreco, waar hij wordt gemaakt van hun duurzame houtsoort NobelWood®. U kunt hierover contact opnemen met Petra Hekkenberg zelf, of naar de website van Foreco gaan.

Slide

De Oeverbank Nederlanders houden van water. Wanneer we over een bruggetje lopen, dan buigen we ons allemaal wel even over de leuning om in het water te kijken, misschien zien we de bodem wel, of vissen! Het water is een geliefde plek om even halt te houden, maar de bankjes die er staan, bevinden zich allemaal op vele meters afstand van het water, met vaak nog een pad voorlangs en hoog gras daarachter, waardoor het zicht op het water volledig wordt weggenomen. De Oeverbank biedt de kans, en daagt je uit, om werkelijk dicht op het water te zitten. De Oeverbank staat op de kant, maar je zit boven het water. Zo heb je vrij zicht in het water en het landschap erachter.

Slide

De Oeverbank is gemaakt van NobelWood®. NobelWood® is een innovatieve duurzame houtsoort van Foreco en een vervanger voor tropisch hardhout. Dennenbossen verschaffen de goed beheerde en vrijwel onbeperkte grondstof voor NobelWood®. Het hout wordt gemodificeerd met biopolymeren die afkomstig zijn van de afvalbiomassa van rietsuikerstengels. Na droging en polymerisatie is het voordien zachte naaldhout duurzaam, sterk en stabiel geworden. Het ziet er uit en gedraagt zich als teak. NobelWood® is 100% biologisch en een product uit verantwoorde bosbouw. Meer informatie over NobelWood® vindt u op de website van Foreco. www.foreco.nl/nobelwood

Slide

De Oeverbank met bungelende benen.

Slide

De Oeverbank Met één grote stap zit je erop.

Slide

De Oeverbank Het eerste exemplaar staat op Landgoed De Horte, gelegen in gemeente Dalfsen in Overijssel. De bank is geschonken aan Landschap Overijssel, de beheerder van het landgoed, die hem de mooiste plek van het bos heeft gegeven.

Slide

De Oeverbank, plaatsing. Met de enthousiaste hulp van Landschap Overijssel is De Oeverbank probleemloos op zijn plek gezet.

Slide

De Oeverbank Dichter op het water kun je niet zitten.

Slide

De Oeverbank & zijn eerste bezoekers.

Slide

De Oeverbank op één kant van De Oeverbank zijn anti-slip groeven aangebracht. Zo kun je duidelijk zien hoe je op de bank kunt stappen.

Slide

De Oeverbank in gebruik.

Slide

De Oeverbank & de boswachter.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
< previous project             next project >